Followers

Tuesday, August 16, 2011

Baju Raya Dekat MYdin Pun Murah..




Hye hye hye ....
Sudah 16 hari kita berpuasa,agak agaknya dalam masa tu ada tak yg tertinggal?
maksud nye datang bulan sabit,atau bagi lelaki datang bulan
mengabang...

wanita dikecuali kan,sebab mereka memang selalu ada masalah tenikal
ketika bulan puasa atau pun,ketika dapat bonus,sama tarikh dengan nya...

raya tahun ni tema baju raya warna ape??

 nak citer pasal baju raya ni,aku nak bagi pendapat aku sendiri la tentang baju raya 
yang dibeli dekat uptown atau pun mydin atau pun 
butik yang harga beratus ratus


UPTOWN 

sebeberapa kali aku jalan dekat taman cempaka melaka,pusing2 tengok baju raya
perhhh harga $$$$$, bagi aku yg sekolah lagi tak mampu la nak beli,
harap kan duit apak mak je lebih..

kalau
nak tahu kenapa harga dekat uptown taman cempaka jual baju
mahal2?
disebab kan sewa tapak yang agak tinggi, jadi baju dorang kene la jual mahal2 kalau tak jual dengan harga  mahal,tak ada untung mahh...
baju dorang jual semua biasa biase je aku tengok,tak banyak pilihan boringgg~

lagi satu kualiti dia sama je dengan kedai2 yang lain,sepesen je
kadang2 kene pandai pilih takut2 ade yg rabak bawak puas nak pulang balik,


MYDIN

cewahhh shoping baju raya dekat mydin nampak,aku ade nampak korang beli baju dekat maydin
tapi tak nak mengaku plak kan,

tak payah la nak malu2 beli baju raya dekat mydin,barang mydin bagus ap aku tengok
baju raya dorang pun cantik

kalau nak tahu baju raya dorang
sama kualiti dengan uptown yang harga die beratus..mydin harga murah je kot
korang nak pakai mahal2 pakai satu hari je kan,
ikut hati masing2 la mana yang terbaik bagi korang,beli la asal kan tak guna duit aku :D

Baju Raya paling Best --->Manjaku Happy Collection


BUTIK

jangan tanya la,harga dah tentu mahal,bagi yang mampu je boleh gi sana
yang kurang atau pun nak jimat jum gi 
MYDIN!!!

:"Jadi pandai pandai la buat pilihan yang bijak :)

38 comments:

farah hanim said...

wahh
shooping raya ke bang :D

ღ p!nk veLvet ღ said...

tak beli lagi baju raye thn ni *sobs sobs* n yg paling menyedihkan ... kat cnie tade mydin, ahaks!

BeloG MTT said...

Tahun ni 3 pasang tempah.. Hehe :D
Selalunya beli jer..

cik hana only said...

nice entry.. hmm de semangat nk braye nie.. hhaha :))

nana said...

beli baju raya!!!

Chenal said...

Beli baju raya kena servei jugak...tak pasal2 sama kaler dgn langsir umah makcik Peah! ADOIIII!

Nur Farah Hani said...

down and up town memang selalu mahal nak ammpus.. tapi tak pernah lak g beli kat mydin.. ala tak kisah la kat amne pun janji kualiti beszt an.. :D

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

babah tempah kat RIEZMAN RUZAINI jeee..then lebih carik kat jalan TAR...

schaze zainn said...

kalau kat perak ni kalau nak carik baju melayu murah tapi NICE bleh tengok kat kuala kangsar.. mmg cantik2.

kat sana nak carik kain pun sama. murah, tapi cantik san berbaloi.

kalau kat ipoh agak mahal sikit. sama kualiti lebih kurang je..uhuhu

Lelaki Ini said...

aah..
kat mydin dh la murah..
then cnteq2!
cuma kualiti jewk lew...

Edy Fee said...

tak payah beli mhal2 pon takpe
jnji cantik dan sesuai kat badan dah la

Fiq Fikri said...

farah hanim:ahhaha yela..sudah beli pun baju huhuhU~

Fiq Fikri said...

ღ p!nk veLvet ღ:xpe mlm raya nnt gi beli ok..owhh yeke xde mydin,mai la melaka byk mydin..

Fiq Fikri said...

BeloG MTT :wahhh thun ni meriah la kn..huhuh blnjew stu pasang :D

Fiq Fikri said...

cik hana only :ahahha raya yahoo.merdeka jgn lpe ahah :D

Fiq Fikri said...

nana:beli jgn tak beli ok.:)

Fiq Fikri said...

Chenal:tahu xpe kene tgok2 dulu kalau tak,kellam sabut nk beli nnt~

Fiq Fikri said...

Nur Farah Hani:tu la uptown mmg mahal..ermm beli jew la mana2 suke asalkn boleh dipakai :)

Fiq Fikri said...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A):ishhh abab ni dandan je kn ahahahha....dekt KL bju byk pilihan best

Fiq Fikri said...

schaze zainn :wahhh realy??tpi jauh la..

Fiq Fikri said...

Lelaki Ini:thu xpe betul tpi kualiti jew la..kalau nk pakai kejap boleh la..

Fiq Fikri said...

Edy Fee :yesss sgt setuju!!!..biar ctik di bila dipakai..:)

- zuriey - said...

bila lah nak g shoping raya ni..hehe anyway nice to meet u

Fezul Fadhley said...

cantik la kain..

Gadis Butterfly said...

wah g shopping raye xajak ye??
nice blog....

Rtp Farra Arisha said...

ohmygosh. u've did raya preparation? arisha belum sempat pun lagi!! huhu.
anyways, the kebayas in that picture sgt cantik ;) how does it look like actually?

Rizal Murad said...

Wo shopping baju raya dah..huhu..teman belum beli lagi..Xkesah bli kat mana pun tp kualiti bagus leh pakai lama sudah.. =)

Nuar El-Ummar said...

hehe, kantoi cri bju kat mydin... :P, haha..lama kot da xgi mydin melaka, rindu.. tpi slalu gak turun mlake cri bju raye tiap2 raya, slalu cri kat pasaraya keluargaku.. situ pon siyes murah2 & cantek... ;)

Fiq Fikri said...

- zuriey -:huhu nic to meet u to..ahaha

Fiq Fikri said...

Fezul Fadhley:kain mak aku tu ahhaha~

Fiq Fikri said...

Gadis Butterfly:cam mne nk ajk no fon tak thu ahahha...thanks ye akak :D

Fiq Fikri said...

Rtp Farra Arisha:ahahha baju raya fiq bru je beli..murah jew..:D
kalau u pakai bju kebaya mesti cun kn :D

Fiq Fikri said...

Rizal Murad:yesss..cam aku pakai stu hri je beli murah sudah ahahah

Fiq Fikri said...

Nuar El-Ummar:ahahhah aku pemint setia barangan mydin kene shoping situ jew la ahhaha

Nabil Aizat Abdul Rahman said...

Nak shopping baju raya hari ni..gi pkns je kot...hee...banyak choices...

Amir Naufal said...

jum shopping...baju mydin pun ctik jugak..kita pakai stu hari je :D

zOeY zAu YaH said...

apsal mydin x buka kt sini? cehh! pokcik moh kite sedondon

Azri Fathurrahman said...

mydin mall melaka memang murah2 . lawa gak baju nyaaaaaaaaaaaaaaaaa !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...